Om Bloggen och Maria Zälle

Om Bloggen:
Här blir det vardagsbetraktelser och dråpligheter med tonvikt på nödvändigt, önskat och oönskat bemötande. Hur bemöter vi varandra, på ena eller andra sidan kassan, luren, katedern, receptionen, tumstocken eller stetoskopet?
Hur lätt är det inte att stå bredvid och konstatera andras tokerier men varför blir det galet och hur ser det ut från olika perspektiv?

IMG_0753

 

Anekdoten: Alla vill vara en delfin.

Varumärkesstrategerna kommer till mötet med ledningen, förväntansfulla och övertygade om ett bra utgångsläge.
Kundundersökningen visar på stort förtroende för bolaget. De flesta tillfrågade anser att det är marknadsledande, stabilt, trovärdigt och svenskt. På frågan: ”Om bolaget vore ett djur- vilket?” Blir svaret: ”Djurens konung – Älgen.”

Ledningen svarar trumpet: ”Vi vill inte vara en älg.”
”Ehh he, nej nej. Vad vill ni vara då?”
”Vi vill vara en delfin.”
Strategerna: ”Alla vill vara en delfin.”

Delfiner 1200x729

 

 

Om mig:

Jag är konstnären som flyttade kreativiteten från färg och form till mänskligt bemötande. Min Konstfacksutbildning, den har gett mig ett språk för mitt seende och tilliten att söka det ärliga. Att leva min dröm och bli konstnär när jag var 20 år var ett måste. Att få leva min dröm fullt ut – vilken ynnest. När jag insåg att kreativiteten har jag alltid med mig och flyttar den till olika områden blev jag lugn och prestigelös. Jag bestämde mig för att gå vidare och göra något helt annat. Vad hade jag lätt för och vad var jag bra på? Ifrån mina tidiga år i olika serviceyrken och en nyfikenhet på människor blev jag receptionist. Det ledde vidare till ansvar för kontor, flyttgeneral och personalansvar. Idag när jag som konsult hjälper personal att utveckla sitt bemötande har jag stor hjälp av min erfarenhet av hur skört och varsamt nya idéer skall tas tillvara för att kunna växa och bli användbara. Det behövs en kombination av ärlighet, trygghet och framåtrörelse för att väcka nyfikenheten och våga prova nya steg i bemötandet.

Jag är Stockholmare och jag älskar min stad. Att sitta på den blåa mattan i trappen på Thielska galleriet och se Munchs målningar är ett guldkorn. Slår mig gärna ner i teatersalonger eller biomörker, med eller utan sällskap. Löpturen går runt Årstaviken eller i fina Nackareservatet med bad i Källtorpssjön. Ja, jag vinterbadar i vak också. Visst, söder om stan är mina tassemarker – uppvuxen i Enskede. Skidorna är med på nattåget upp till Vålådalen eller Björkliden. Aktiv – ja det var fasligt vad det låter sjåigt men att fika och kolla in folk och vad som händer i vår tid och undersöka: ”Vad handlar detta om egentligen?” Det går jag igång på.

IMG_1996